6.4.2009 – Porubští žáci mají hokejové zlato

Prvním místem v mezinárodním hokejovém turnaji, který se konal o uplynulém víkendu na porubském zimním stadionu, zakončili letošní sezonu deváťáci ze základní školy na Dětské ulici v Porubě. Ve fantastické atmosféře domácího prostředí porazili ve finále soupeře ze slovenského Martina a vybojovali zlaté medaile.

6.4.2009 – Porubští žáci mají hokejové zlato

Mladým sportovcům gratuloval k úspěchu místostarosta Poruby Jan Dekický.

 

„Turnaj o pohár starosty městského obvodu Poruba je velmi prestižní, má dlouholetou tradici a letos byl extrémně náročný. Do Poruby se sjely týmy z Šumperka, Piešťan, Martina, Liptovského Mikuláše a polského Jastrzebia. Hráči museli během tří dnů zvládnout pět zápasů. Jsme proto nadšení, že se našim hochům podařilo vybojovat zlaté medaile. Domácí mužstva totiž turnaje většinou nevyhrávají,“ podotkla ředitelka základní školy na Dětské ulici Božena Zedková. Dodala, že turnaj organizovali rodiče mladých sportovců a záštitu nad ním převzal starosta Poruby Lumír Palyza.

Žáci hokejových tříd porubské základní školy na Dětské ulici zaznamenali letos úspěšnou sezonu. Dětem se dařilo nejen v celostátním měřítku, úspěchy si přivezly i ze zahraničí. „Naši třeťáci zvítězili na turnaji v Bratislavě. Věříme, že medaile přivezou i sedmáci, kteří zanedlouho odjíždějí na turnaj do francouzského Lyonu,“ dodala Zedková. Hokejové třídy jsou součástí základní školy na Dětské ulici od roku 1983, mezi absolventy patří i hokejisté zvučného jména, například brankář Martin Prusek.