15.9.2009 – Městský obvod rozdělil dotace

Zastupitelstvo městského obvodu Poruba rozhodlo na svém zasedání dne 15. září o podpoře veřejně prospěšných akcí celkovou částkou ve výši 115 tisíc korun. Poskytnuté dotace budou využity na realizaci sportovních a vzdělávacích aktivit v městském obvodu.

15.9.2009 – Městský obvod rozdělil dotace

„Šedesát tisíc korun z této částky míří na podporu akce Ostrava je tady!!!, město žije motorismem a bezpečnou dopravou. Významná část programu se uskuteční právě v Porubě na Hlavní třídě, kde 26. září proběhne přehlídka dopravních prostředků, ukázka jízdy vozidel a práce záchranářů. O den později bude akce pokračovat ve Vřesinské strži,“ uvedl starosta Poruby Lumír Palyza.

Městský obvod také rozdělil účelové dotace občanským sdružením věnujících se handicapovaným občanům, a to v celkové výši téměř 20 tisíc korun. Finance poslouží podpoře ostravské organizace nedoslýchavých, ostravské pobočky České společnosti pro duševní zdraví a Centra pro zdravotně postižené Moravskoslezského kraje. Sdružení z poskytnutých peněz uhradí část nákladů spojených s rekondičními pobyty a se zajištěním osobní asistence svých klientů.