16.9.2009 – Hlavní třída žije i na podzim

Velké oslavy babího léta čekají tento víkend na návštěvníky Hlavní třídy v Ostravě-Porubě. Páteční odpoledne bude patřit rodinám s dětmi a zábavnému programu pod taktovkou porubského rodinného centra Kaštánek. Na sobotu a neděli připravil městský obvod tradiční Porubské slavnosti babího léta pro všechny generace.

16.9.2009 – Hlavní třída žije i na podzim

„Zářijová porubská pouť patří již tradičně k nejoblíbenějším akcím na Hlavní třídě. Letos uspokojí nejen návštěvníky vyhledávající kulturní vyžití, ale i příznivce hudební produkce a sportovního programu. Lidé mohou po dobu trvání slavností využít Hlavní třídu k in-line bruslení,“ uvedl starosta Poruby Lumír Palyza.

Sobotní program startuje v 10:00 hodin a potrvá až do 18:30 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na kulturní a hudební vystoupení a také na soutěže pro děti. Doplňkové atrakce v podobě kolotočů a prodejních stánků budou v provozu nejen v sobotu, ale zůstanou na Hlavní třídě i v neděli.

Víkendovým slavnostem babího léta bude předcházet zábavné páteční odpoledne pro rodiny s dětmi nazvané Rozloučení s létem. „Věřím, že nám vyjde počasí, protože máme pro děti nachystánu řadu soutěží o ceny, atrakce v podobě skákacího hradu a kolotoče, a také vystoupení populárního Cirkusu trochu jinak,“ řekla organizátorka akce a předsedkyně Rodinného centra Kaštánek Ivana Štibingerová.

Rozloučení s létem a Porubské slavnosti babího léta nejsou zdaleka posledními akcemi, které se letos na Hlavní třídě uskuteční. Ve středu 23. září Hlavní třída ožije závody ve skoku vysokém nazvanými Porubské skákání 2009, v sobotu 26. září se tu uskuteční ukázky a hry na podporu bezpečnosti silničního provozu v rámci kampaně Ostrava je tady!!!, město žije motorismem a bezpečnou dopravu.

„Dlouhodobým záměrem porubské radnice je oživit Hlavní třídu atraktivními akcemi, které do centra Poruby přilákají širokou veřejnost. Letos se tu konalo už více než deset významných akcí, u většiny z nich se městský obvod podílel na organizaci či je finančně podpořil,“ konstatoval Palyza s tím, že na program kampaně Ostrava je tady!!!, město žije motorismem a bezpečnou dopravu přispěl městský obvod částkou 60 tisíc korun.

 

Víkendový program na Hlavní třídě

pátek   18. 9.   15:00–17:00   Rozloučení s létem (kult. program)

sobota 19. 9.   10:00–18:30   Porubské slavnosti babího léta (kult. program)

neděle 20. 9.   Porubské slavnosti babího léta (pouze pouťové atrakce)