23.9.2009 – Síť cyklostezek v Porubě se rozšiřuje

V městském obvodu Poruba přibývá cyklostezek. Jeden a půl kilometru dlouhá trasa nyní vzniká na Opavské ulici, v průběhu prázdnin obvod dokončil téměř čtyři sta metrů dlouhou stezku v úseku od křižovatky u Domova sester po autobusovou zastávku Pod Nemocnicí.

23.9.2009 – Síť cyklostezek v Porubě se rozšiřuje

Navazující trasa této nové stezky vede podél silnice v ulicích Pod Nemocnicí a V Zahradách směrem k restauraci Myslivna, poté lesními cestami k hranici katastru Krásné Pole, kde se napojuje na již upravenou cyklostezku vedoucí do Krásného Pole. Navazující trasa je od poloviny září vytýčena novým dopravním značením.

„Mezi nejoblíbenější trasy v Porubě patří cyklostezka na Hlavní třídě, kterou jsme loni nechali vybavit novým dopravním značením. Investovali jsme do něj 154 tisíc korun. Nové dopravní značení propojilo jednotlivé úseky cyklostezky, takže cyklisté při průjezdu Hlavní třídou nemusejí na přejezdech několikrát sesedat z kola. Trasa se tak stala bezpečnější a cyklistům přinesla větší komfort jízdy,“ uvedl místostarosta Poruby Petr Mihálik. Dodal, že hojně využívány jsou také cyklostezky podél ulice Průběžné a Martinovské. Na jednotlivých stezkách mohou lidé využít orientačního značení všech stávajících tras a také stojany pro uzamčení kol.

Síť porubských cyklostezek otestují 25. září zástupci vedení jednotlivých městských obvodů při tradiční Jízdě ostravských starostů. Trasa 11. ročníku této akce povede městskými obvody Poruba, Třebovice, Martinov, Plesná, Svinov a Krásné Pole. Za městský obvod Poruba se jízdy zúčastní místostarosta Petr Mihálik.