2.11.2009 – Projekt veřejných dětských hřišť se osvědčil, Poruba v něm bude pokračovat i příští rok

Na začátku listopadu se pro veřejnost uzavřely zahrady u mateřských škol na ulicích Čs. exilu, O. Jeremiáše a Sokolovské. Právě tyto mateřinky se v květnu letošního roku zapojily do projektu veřejných dětských hřišť, jehož cílem je zajištění bezpečných hracích ploch pro děti. Projekt se obvodu osvědčil, proto v něm bude pokračovat i v příštím roce.

2.11.2009 – Projekt veřejných dětských hřišť se osvědčil, Poruba v něm bude pokračovat i příští rok

„Po pěti měsících provozu zahrad pro veřejnost můžeme říci, že projekt měl u rodin s dětmi obrovský ohlas. Venkovní areály mateřských škol využily stovky lidí. Jedna z mateřských škol dokonce rozšiřovala kvůli velkému zájmu rodičů otvírací dobu pro veřejnost,“ uvedl místostarosta Poruby Jan Dekický. Jak dodal, městskému obvodu se vyplatila investice do zabezpečení zahrad. „Po celou dobu provozu pro veřejnost dohlíželi na dodržování návštěvního řádu hřišť správci, čímž se zabránilo poškozování majetku,“ vysvětlil.

Nápad otevřít zahrady veřejnosti si pochvalují i ředitelky mateřských škol, které se do projektu zapojily. „Rodiče uvítali možnost trávit volný čas se svými dětmi na našich pískovištích a klouzačkách. Setkávala se tu roční batolata, předškoláci i mladší školáci. Maminky, tatínkové i prarodiče si nemohli naši zahradu vynachválit,“ sdělila Dana Schönová, ředitelka mateřské školy na ulici Čs. exilu.

Městský obvod hodlá v úspěšném projektu pokračovat i v příštím roce.

Zahrady tří porubských mateřských škol budou opět otevřeny pro veřejnost od 1. dubna 2010. „Věříme, že se nám projekt podaří rozšířit i do dalších mateřských škol,“ uzavřel Dekický.