11.6.2007 – Porubská pouť se vydařila

Houpačky, kolotoče, tradiční balonky, kaskadérská show a další atrakce o víkendu zaplnily Hlavní třídu v Porubě. Pouť, konající se na Hlavní třídě od roku 2001, nabídla zábavu dětem i dospělým.

„Poruba byla podle historických pramenů známým poutnickým místem už na začátku 18. století,“ upřesnil porubský starosta Miroslav Novák. „Třináctého června se zde pravidelně scházela četná procesí kněžích a věřících a slavili svátek sv. Antonína,“ doplnil starosta.
Miroslav Novák na pouti slavnostně odstartoval projekt kaskadéra Davida Bryknara s názvem 333. Bryknar je držitelem mnoha rekordů v jízdě za autem v podřepu a do dvou let chce překonat svůj dosavadní nejlepší výkon. Tehdy se „svezl“ za autem jedoucím rychlostí 260 kilometrů v hodině. „Číslice v názvu projektu znamená pochopitelně rychlost, kterou bych chtěl pokořit,“ přiznal David Bryknar. „Slavnostní start na Hlavní třídě je pouze symbolickým začátkem celého projektu. Jsem hrdý Porubák a chtěl jsem, aby byla show zahájena právě tady,“ dodal kaskadér, který se po Hlavní třídě projel za autem rychlostí 70 kilometrů v hodině.
„Držím Davidu Bryknarovi palce, aby se mu podařilo překonat vlastní rekord a splnit si sen malého kluka, který v něm očividně stále ještě je,“ popřál kaskadérovi porubský starosta Miroslav Novák.
Další podobnou akci na Hlavní třídě s názvem Pouť babího léta chystá Úřad městského obvodu Poruba na podzim.

 

pouť – kaskadér          pouť – atrakce          pouť – David Bryknar