21.6.2007 – Porubské děti zvítězily v atletické soutěži

Děti z prvního stupně Základní školy Porubská 832 s rozšířenou výukou tělesné výchovy obsadily 1. místo v celostátních atletických závodech pro děti druhých až pátých tříd s názvem Kinderiáda. Sportovně nadaní školáci si z Prahy přivezli za cenné vítězství šek na 150 tisíc korun.

Ředitel školy Michal Pernecký navštívil s vítězným týmem šesti dětí porubskou radnici, kde jim k úspěchu pogratuloval starosta Miroslav Novák. „Tým, který nás reprezentoval na 8. ročníku atletických kláních Kinderiády v Praze, byl osmičlenný, ale dva žáci už odjeli na prázdniny,“ upřesnil ředitel ZŠ Porubská.
malí atleti se starostouDěti pak besedovaly se starostou Miroslavem Novákem. Každý se pochlubil svými sportovními výkony: „Hodila jsem v Praze medicinbalem 6,7 metrů,“ prozradila Patricie Gamonové ze 3. A třídy.
Vítězný tým se pak shodl na tom, že na závody všichni poprvé jeli Pendolinem, nejraději jedí smažený sýr a hranolky a za vítězství dostali mimo jiné spoustu čokolády. Ve svém volném čase se věnují různým sportům, hraní na hudební nástroje a těší se na prázdniny, které budou trávit na táborech, chalupách a sjížděním řek.
„Peníze, které děti vyhrály, jsou určeny na rekonstrukci a modernizaci sportoviště ve škole. Musíme ještě rozhodnout o jejich co nejlepším využití,“ sdělil ředitel ZŠ Porubská Michal Pernecký.