20.6.2007 – Žáci porubských škol obdrželi pamětní listiny

Porubská radnice pošesté ocenila žáky porubských základních a středních škol za skvělé studijní výsledky a reprezentaci v různých oborech mimoškolní činnosti. V Centru volného času na Vietnamské ulici převzalo z rukou porubského starosty Miroslava Nováka pamětní list a dárek 39 žáků.

„Každým rokem jsem příjemně překvapena, kolik šikovných dětí v Porubě máme,“ uvedla při příležitosti slavnostního ocenění porubská místostarostka Dagmar Nosková. „Obdivuji je za to, co všechno stihnou. V dnešní rychlé době, kdy mají spoustu studijních povinností, dokáží věnovat čas ještě svým koníčkům. Jde o velmi pozitivní příklady, i když ty dnes -bohužel- tolik netáhnou,“ doplnila Dagmar Nosková.
Žáci 22 porubských škol byli oceněni za své úspěchy v řadě sportovních, recitačních, výtvarných i vědomostních soutěží. „Trochu jsem se dneska bála a měla jsem velkou trému,“ prozradila Zuzana Diváková ze 4. A ZŠ Karla Pokorného 1382, která získala gratulace za své vynikající výtvarné počiny. „Nejraději kreslím postavičky a jednou bych chtěla být určitě malířkou,“ dodala Zuzana.
Starosta Miroslav Novák předává pamětní list Jaromíru Bönischovi ze ZŠ UkrajinskáPamětní list obdržel i Jaromír Bönisch z 9. A třídy ZŠ Ukrajinské, který je upoutaný na invalidní vozík. „Ocenění za reprezentaci školy v Dějepisné olympiádě jsem obdržel i v loňském roce,“ prozradil Jaromír, který se historií zabývá už léta a získal řadu ohodnocení v různých soutěžích. Zajímá se především o novodobé dějiny, pečlivě sleduje politické dění ve státě a je velkým fanouškem ostravského Baníku, jehož zápasy si rozhodně nenechá ujít. „Jsme moc rádi, že syna něco opravdu baví a že se ve škole zcela začlenil mezi ostatní děti. V příštím roce ho čeká studium na Wichterlově gymnáziu,“ prozradila Jaromírova maminka.
„Tato pěkná tradice, kdy se setkávám s nejlepšími žáky našich porubských škol, mi vždycky trošku zvedne náladu. Ukazuje se, že mladá generece není tak špatná, jak si myslíme,“ konstatoval porubský starosta Miroslav Novák.