3.6.2009 – Poruba finišuje s přípravou voleb do Evropského parlamentu

V Porubě vrcholí přípravy na volby do Evropského parlamentu. Sedmdesát devět volebních místností se v městském obvodu otevře v pátek 5. června ve 14 hodin.

„Všech šedesát tisíc oprávněných voličů, kteří mají trvalé bydliště v městském obvodu Poruba, už dostalo do svých poštovních schránek hlasovací lístky. Členové volebních komisí jsou proškoleni, zajištěna je i technika,“ uvedl starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza s tím, že ve volebních komisích dohlížejících na řádný průběh voleb zasedne v Porubě přes šest set lidí.

Voliči mohou odevzdat svůj hlas v pátek 5. června od 14 do 22 hodin a v sobotu 6. června od 8 do 14 hodin. Sčítání hlasů proběhne v neděli 7. června od 22 hodin, kdy se uzavřou i poslední volební místnosti na území Evropské unie. První volby do Evropského parlamentu zažila Poruba v roce 2004, tehdy přišlo k volebním urnám 25,59 procenta oprávněných voličů. „Věřím, že volební účast bude minimálně stejná, jako před pěti lety,“ konstatoval Palyza.

Porubská radnice upozorňuje občany, že z provozních důvodů budou v pondělí 8. června uzavřeny pro veřejnost všechny budovy úřadu.