1.7.2009 – Další zahrada se otevírá veřejnosti

Rodiny s malými dětmi mohou od 1. července využívat v odpoledních hodinách a také o víkendech zahradu s hřištěm u mateřské školy na ulici Sokolovská v Ostravě-Porubě. Jde o již třetí zahradu v pořadí, která se v Porubě otevírá veřejnosti. Projekt veřejných dětských hřišť odstartovala porubská radnice v květnu tohoto roku.

Zahrada mateřské školy na Sokolovské ulici prošla v posledních týdnech proměnou. „Podařilo se nám vytvořit uprostřed rušného sídliště moderní zahradní centrum, které zkvalitní životní prostředí, pobyt a hry dětí na školní zahradě. Jeho hlavní poslání vidíme v oblasti ekologie, ochrany přírody a ekologickém způsobu života. Na zahradě byl vysázen živý plot, vybudována „motýlí louka“, ježkárium, rozmístěny ptačí budky a krmítko,“ uvedla ředitelka mateřské školy Zlatuše Peterková s tím, že dětem nově slouží i dva dřevěné domky a koloběžková dráha. Na rekonstrukci zahrady získala mateřinka finance z Nadace OKD.

„Tato zahrada je již třetí v pořadí, kterou otevíráme veřejnosti. V odpoledních hodinách zajistíme správce, který bude dohlížet na bezpečnost provozu,“ doplnil místostarosta městského obvodu Poruba Jan Dekický. Otevřené dveře do zahrad s hřišti mají rodiny také v mateřských školách na ulicích Čs. exilu a O. Jeremiáše. Cílem projektu Veřejné dětské hřiště je zajistit veřejnosti více bezpečných hracích ploch s přímým dozorem.