16.7.2009 – Hasiči představí v Porubě doprovodný program olympiády

Bohatý doprovodný program připravují organizátoři Hasičské olympiády CTIF, kterou od nadcházejícího víkendu hostí severomoravská metropole. Účastníci této významné mezinárodní soutěže se veřejnosti představí na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě, zábavné odpoledne je zde naplánováno na úterý 21. července.

Program zahájí ve 14 hodin ukázky hasičských dovedností v podání dětí do šesti let. Jejich vystoupení vystřídá akce hasičské mládeže nazvaná Představení národů, která návštěvníkům nabídne originální pohled na jednotlivé země, z nichž účastníci pocházejí. Veřejnost se může těšit také na hudební produkci, výstavu historické hasičské techniky a dobových uniforem. Součástí zábavného odpoledne budou i atrakce pro děti.

V Porubě najdou hasiči po celou dobu trvání olympiády zázemí. Pro zhruba tři tisíce soutěžících, kteří do Ostravy přijedou z 26 zemí světa, zajistí ubytování koleje VŠB-TU Ostrava, stravování tamní menza. Olympionici budou mít možnost využívat neoficiální tréninkové plochy v areálu Arrows na Průběžné ulici a v prostorách hasičské stanice na Martinovské ulici.

 

Doprovodný program na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě 21. července 2009

14:00–17:00     Ukázky dovedností dětí

17:00                  Hudební produkce

19:30–22:00     Představení národů v podání hasičské mládeže