13.8.2009 – Obvod podpořil pobytové tábory pro děti

Téměř pět set dětí prožívá letní prázdniny na táboře v přírodě také díky městskému obvodu Poruba. Ten letos přispěl na zorganizování dětských pobytů šedesáti tisíci korunami. Pořadatelé peníze využívají k zajištění dopravy, sportovního vybavení, odměn do soutěží či vstupného na různé atrakce.

„Stále více rodičů hledá možnost, jak o prázdninách zajistit svým dětem zajímavé vyžití. Proto finančně podporujeme organizátory táborových pobytů, které jsou vyhledávány pro svou atraktivitu a cenovou dostupnost. Letos jsme přispěli na zajištění táborových aktivit osmi organizacím. Každá z nich obdržela od městského obvodu příspěvek od pěti do deseti tisíc korun,“ uvedl místostarosta městského obvodu Poruba Jan Dekický. Jak podotkl, organizátoři táborů využívají prostředky zejména na zpestření programu a mohou díky nim dětem nabídnout řadu sportovních aktivit a dobrodružných her. Děti z Poruby a okolí tráví letošní léto na táborech v Beskydech, Jeseníkách, Západních Tatrách či Oderských vrších.

Obvod letos také přispěl Sportovnímu klubu vozíčkářů na zorganizování letního rekondičního pobytu pro tělesně postižené. Klub příspěvek využil na zaplacení pronájmu prostor, ubytování účastníků, masážní a rehabilitační potřeby.