21.12.2009 – Informační tabule nabízejí aktuální informace městské policie

Důležité informace a kontakty na městskou policii mohou Porubané získat z nových tabulí na ulici 17. listopadu u nákupního střediska Duha a na Nezvalově náměstí. Informační tabule jsou součástí projektu Bezpečnější Ostrava, který je financován z rozpočtu Ministerstva vnitra ČR a z rozpočtu města Ostravy.

tabule městské policieUzamykatelné zasklené tabule budou využívat především strážníci-okrskáři ve spolupráci se skupinou prevence. Lidé zde najdou mimo jiné informace o aktivitách městské policie, do kterých se mohou zapojit, nebo kontakty, kam se obrátit s žádostí o pomoc. „Mnoho občanů našeho obvodu nemá možnost využívat internet a nové informační tabule jim mohou poskytnout jinak nedostupné aktuální informace,“ sdělil starosta Lumír Palyza.
V loňském roce bylo v Ostravě uvedeno do provozu pět informačních tabulí městské policie, nyní přibylo dalších čtrnáct. „Věříme, že si tento způsob komunikace mezi občany a městskou policií najde své příznivce a lidé ho budou využívat tak, jako je tomu například v Brně. Tam už městská policie obdobné informační tabule úspěšně provozuje delší dobu,“ uvedla Vladimíra Zychová, mluvčí Městské policie Ostrava.