22.6.2009 – Stoletá jubilantka fandí Rosickému

Ve skvělé fyzické i duševní pohodě oslavila dnes v Ostravě-Porubě sté narozeniny Růžena Bartová. Žena, která pamatuje Rakousko-Uhersko i obě světové války, fandí fotbalu a nedá dopustit na Tomáše Rosického. S největší láskou ale mluví o své rodině a už se nemůže dočkat, až se jí narodí druhé prapravnouče.

22.6.2009  – Stoletá jubilantka fandí Rosickému

„Mám osm pravnoučat, jednoho prapravnoučka Adámka a na další přírůstek do rodiny netrpělivě čekám. Má se narodit v říjnu,“ řekla oslavenkyně. Jedno z pravnoučat ve svých sedmdesáti letech dokonce odmala vychovávala.

Ačkoliv si na oslavu stého výročí narození připila sklenkou šampaňského, prozradila, že za svou dlouhověkost vděčí střídmosti a abstinenci. „Nejlepším receptem je málo jíst, vyhýbat se alkoholu a cigaretám,“ poradila, jak se dožít vysokého věku.

Den tráví ve svém bytě v Porubě běžnými povinnostmi. „Ráno si připravím snídani, pak uklidím, vyluxuji a chystám si oběd. Ráda sleduji televizi, fandím fotbalu, nevynechám žádný zápas naší reprezentace. Znám všechny hráče, nejlepší je Rosický,“ zasvěceně vylíčila jubilantka. Sama prý v mládí ráda tancovala. „V osmnácti jsem tancovala tango na stole, teď už mi neslouží nohy a dělala bych jen ostudu,“ podotkla s humorem.

Mezi mnoha gratulanty, kteří jí přišli blahopřát k významnému jubileu, byl i místostarosta Poruby Petr Jedlička. „Je neuvěřitelné, kolik entuziasmu a dobré nálady dokáže tato dáma kolem sebe šířit, její vitalitu jí můžeme jen závidět. Nezbývá než popřát, aby jí zdraví a elán vydrželi i do dalších let,“ řekl Jedlička.