Statutární město Ostrava - oficiální portál
  • Velikost písma:
  • A
  • A
  • A

Osobní nástroje

Prostor před poliklinikou se výrazně promění

Poslední změna: Středa 13.03.2019 15:30 by Kremerová Hana

V pátek 5. dubna začne oprava prostoru před poliklinikou a přilehlým areálem Fakultní nemocnice Ostrava. Rekonstrukce bude stát devět milionů korun a bude hotová do tří měsíců. Po celou dobu ale bude přístup i příjezd k hlavnímu vchodu polikliniky zajištěn.

Prostor před poliklinikou se výrazně promění

Vizualizace úprav předprostoru polikliniky. Repro: FNO

Projekt zásadně ovlivní podobu prostoru před vstupem do polikliniky. Ten bude nejen atraktivnější, ale hlavně mnohem bezpečnější. V rámci oprav projdou rekonstrukcí stávající chodníky, ale vybudují se i nové – v místech, kudy teď přicházejí pacienti přes trávník. Změní se dopravní značení, vymění se osvětlení, přibudou květiny. A výrazně se doplní i mobiliář v podobě 20 laviček, odpadkových košů, stojanů na kola a herního prvku pro děti. Autorem architektonické studie je ing. arch. Ondřej Turoň.

„Úprava veřejného prostranství před areálem fakultní nemocnice bude rozdělena do dvou etap. V průběhu té první, která bude trvat přibližně čtyři týdny, budou práce probíhat v prostoru od polikliniky směrem ke Krevnímu centru FNO. Poté bude zahájena druhá etapa zahrnující prostor od polikliniky směrem k  Domovu sester,“ říká Jindra Strakošová, pověřená náměstkyně pro techniku a provoz. „Podstatnou změnou bude vybudování nového chodníku v trase, kterou vyšlapali chodci ve stávajícím trávníku směrem od tramvajové zastávky k poliklinice. Výraznou změnu přinese rovněž vytvoření klidové zóny pro návštěvníky a osazení herního prvku pro děti jihovýchodně od vchodu do polikliniky. Herní plocha určená pro volný pohyb dětí bude od odpočinkového prostoru a také od rušné komunikace přirozeně oddělena bariérou záhonů,“ pokračuje.

Rekonstrukce by měla především vést ke zvýšení bezpečnosti chodců při vstupu do objektu polikliniky a k přesnému vymezení prostoru pro sanitky a vozidla zdravotně postižených. „Bonusem bude jak větší pohodlí pro pěší, tak řád odpovídající významu tohoto místa. Celý koncept bude dotvořen výsadbou záhonů a další vegetace, která bude v jednotlivých fázích ročního období vytvářet zajímavou barevnou kompozici,“ říká Miroslav Riedel, vedoucí oddělení přípravy a realizace investic.

Kontakt

Kontaktní centrum

844 121 314


Spojovatelka

599 480 111


Úřad městského obvodu Poruba
Klimkovická 55/28
708 56 Ostrava-Poruba


ID datové schránky: xpkbv55


Úřední hodiny »