29.5.2009 – Obvod bude mít další multifunkční hřiště

V Porubě vyroste do konce tohoto léta moderní sportovní areál u základní školy na Ukrajinské ulici.
29.5.2009 – Obvod bude mít další multifunkční hřiště

„Areál školního hřiště byl zastaralý a velmi náročný na údržbu. Práce na novém hřišti díky hezkému počasí rychle pokračují, takže jsem rád, že budeme moci ještě letos nabídnout našim žákům místo, kde se jim bude dobře sportovat,“ sdělil Petr Neshoda, ředitel ZŠ Ukrajinská.

V chystaném multifunkčním areálu si sportovci přijdou na své – zahrají si tu například fotbal, volejbal, streetball i basketball, fanoušci mohou utkání sledovat z nových laviček na tribuně. Hřiště bude v odpoledních hodinách přístupné veřejnosti.

„Prostředky na vybudování tohoto moderního sportovního areálu se nám podařilo získat z Finančních mechanizmů EHP/Norska, finanční pomoc přislíbilo také statutární město Ostrava. Celková výše nákladů na stavbu se pohybuje zhruba kolem čtrnácti milionů korun,“ upřesnil porubský starosta Lumír Palyza.

V letech 2007–08 byla v Porubě rekonstruována dvě hřiště v areálech základních škol K. Pokorného a A. Hrdličky, na které obvod získal dotace ve výši dvou milionů korun z Nadace ČEZ. Sedm milionů korun na jejich výstavbu poskytlo také statutární města Ostrava.