Děti z 35 základních škol se utkaly na Kinderiádě

Atletické závody dětí z prvního stupně moravskoslezských základních škol dnes uspořádal klub ATLETIKA PORUBA. Akci nazvanou Kinderiáda Moravskoslezského kraje hostilo nové multifunkční sportoviště na Porubské ulici v Ostravě-Porubě. Klání se zúčastnilo 35 základních škol.

Děti z 35 základních škol se utkaly na Kinderiádě

„Kinderiáda jsou atletické závody pro děti druhých až pátých tříd základních škol z České republiky, které nabízejí možnost seznámit se s atletikou a ochutnat atmosféru opravdových závodů. Pořádají se dvakrát ročně v každém regionu. Tři školy, které se probojují do finálového kola, budou v červnu soutěžit o 300 000 korun určených na opravu školních sportovišť,“ uvedl šéftrenér klubu ATLETIKA PORUBA Stanislav Šuška s tím, že odbornou garanci nad projektem drží Český atletický svaz a Národní institut dětí a mládeže.

V atletických disciplínách, mezi nimiž nechyběl běh na 60 metrů, skok do dálky či běžecká štafeta, se děti utkaly na novém víceúčelovém hřišti, které vybudovala porubská radnice. Sportovní komplex vznikl díky grantu z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a podpoře statutárního města Ostravy. „Multifunkční sportoviště otevřené letos v květnu nabízí školám i široké veřejnosti volnočasové zázemí špičkové kvality, které ocení nejen amatérští sportovci, ale i profesionálové. Jsme rádi, že se díky tomuto areálu podařilo porubskému atletickému klubu uspět ve výběrovém řízení a stát se pořadateli moravskoslezské Kinderiády pro letošní rok,“ řekl starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza. Dodal, že sportovní areál je v odpoledních hodinách a o víkendech přístupný veřejnosti.