08/2011

V mezinárodních sportovních hrách zvítězil domácí tým seniorů
18 3 2014

V mezinárodních sportovních hrách zvítězil domácí tým seniorů

Neuvěřitelné sportovní výkony podávali i přes panující vedra a svůj věk senioři ze čtyř států, kteří přijeli na akci pořádanou městským obvodem Poruba. Desátého ročníku Mezinárodních sportovních her seniorů se koncem srpna zúčastnily čtyři šestnáctičlenné týmy seniorů z Ostravy-Poruby, Košic, Katovic a Budapešti. Utkaly se v tenise, plavání, bowlingu, hře v šachy a ve stolním tenise.

22. 8. 2011 – V porubských školách a školkách je rušno i o prázdninách

Stavební ruch ovládl v červenci a srpnu budovy sedmi porubských základních a mateřských škol. Úpravy spojovací chodby, výměna šesti jídelních výtahů, oprava podlahy v tělocvičně a nová okna si vyžádaly částku ve výši zhruba 16 milionů korun, kterou městský obvod získal z rozpočtu města.

22. 8. 2011 – Poruba bude hostit jubilejní ročník Mezinárodních sportovních her pro seniory

Desátý ročník mezinárodního sportovní klání pro seniory pořádá ve dnech 25. a 26. srpna městský obvod Poruba. Hry odstartují slavnostním zahájením ve čtvrtek v 10:00 hodin v Domě s pečovatelskou službou na Průběžné ulici. Kulturně-sportovní akce, zaměřené na aktivizaci seniorů, se letos kromě účastníků z České, Slovenské republiky a Maďarska zúčastní poprvé také polští senioři. Sportovci čtyř států změří své síly v tenise, plavání, bowlingu, hře v šachy a ve stolním tenise.

Centrum sociálních služeb Poruba zahájilo opravu azylových zařízení
18 3 2014

Centrum sociálních služeb Poruba zahájilo opravu azylových zařízení

Opravu noclehárny pro lidi bez přístřeší a domova pro matky s dětmi zahájilo v polovině srpna Centrum sociálních služeb Poruba. Na projekt „Stavební úpravy – rekonstrukce azylových zařízení CSS Poruba“ se mu podařilo získat finance z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Moravskoslezsko.

Lidé mohou zdarma využívat bezdrátový internet pod širým nebem
18 3 2014

Lidé mohou zdarma využívat bezdrátový internet pod širým nebem

Majitelé notebooků, kapesních počítačů a telefonů s technologií WiFi se mohou v Ostravě-Porubě zdarma připojit k internetu pod širým nebem. Porubská radnice iniciovala zpřístupnění bezdrátové sítě na třech frekventovaných místech. Nová služba je dostupná na Havlíčkově náměstí, na ulici Opavská u dopravního uzlu Poruba vozovna a na Vřesinské ulici u tramvajové smyčky. Rychlé bezdrátové připojení k síti zajišťuje společnost OVANET.