02/2011

23.2.2011 – Sociální automobil pomáhá znevýhodněným lidem

Klientům porubského Střediska pracovní rehabilitace na ulici L. Podéště slouží od února nový užitkový vůz, který obdrželi díky projektu Sociální automobil. Méně pohybliví či zcela nepohybliví lidé, kteří využívají služeb střediska, se tak mohou pohodlně přepravit na různé kulturní, společenské a sportovní akce. Mají tak více možností, jak aktivně a smysluplně trávit volný čas, což přispívá k jejich duševní pohodě.

17.2.2011 – Řidiči blokují požární plochy

Na řadu požárních ploch, které jsou vyhrazeny pro potřeby hasičů v případě požáru výškových budov, se v Porubě hasičská technika vůbec nedostane. Na vině jsou ve většině případů špatně zaparkovaná vozidla. Vyplývá to z kontroly průjezdnosti ulic a stavu požárních ploch, kterou v uplynulých měsících prováděla v městském obvodu místní hasičská jednotka.

16.2.2011 – Lidé si mohou objednat kompostovací nádobu

Sběr odpadu ze zeleně do speciálních nádob umožní letos obyvatelům všech ostravských městských obvodů společnost OZO Ostrava. Rozhodla se tak na základě pilotního projektu, který loni realizovala v Třebovicích a Slezské Ostravě. Díky velkému zájmu obyvatel domkové zástavby z těchto dvou obvodů rozšíří službu do dalších částí města.

2.2.2011 – Povodněmi postižená Chrastava poděkovala Porubě za finanční dar

Malebné městečko Chrastava v Libereckém kraji, které v srpnu loňského roku postihly ničivé povodně, se pomalu vzpamatovává z následků živelné pohromy. Přispěl k tomu i finanční dar ve výši 50 tisíc korun, který bezprostředně po katastrofě zaslal na povodňové konto Chrastavy městský obvod Poruba.