07/2011

29.7.2011 – Porubané mohou vystavit své fotografie v budově radnice

Desetileté výročí oslaví v září Galerie na schodech v prostorách porubské radnice. Od roku 2001 zdobí stěny podél schodiště fotografie, malby, koláže a výtvarné práce různých tvůrců. Možnost vystavit zde svá díla nyní mají všichni Porubané, kteří rádi fotografují. Snímky, zachycující život v Porubě, mohou zájemci doručit do 15. srpna porubskému úřadu. Výstava jejich děl s názvem Naše Poruba bude zahájena v říjnu.

28.7.2011 – Seniorky si užívají „Domovinku“

Seniorky, využívající ambulantní služby Centra sociálních služeb Poruba v Domě s pečovatelskou službou ASTRA, začínají každý den četbou novin u kávy a čaje. Přiznávají, že nejraději pročítají horoskopy a události ze společnosti, které pak důkladně prodiskutují. Den tráví poslechem hudby, relaxačním cvičením, malými procházkami i hrami, které jsou zaměřeny na trénování paměti a motorických dovedností. Společnému zázemí říkají „Domovinka.“

21.7.2011 – Poruba si posvítila na neukázněné pejskaře

Na majitelé psů, nedodržující obecně závazné vyhlášky, se zaměřila porubská radnice ve spolupráci se strážníky městské policie. Po dobu jednoho měsíce pracovníci úřadu spolu se strážníky zkontrolovali 1300 pejskařů. Zjišťovali, zda jsou jejich zvířata řádně zaevidována.

18.7.2011 – Jubilantka si připila na stovku minerálkou

Rovnou stovku oslavila ve skvělé kondici obyvatelka Poruby Anna Swakoňová. V Domově Slunečnice Ostrava přijímala od svých blízkých v den svých narozenin dary, kytice a velký dort.

13.7.2011 – V Porubě vzniká posilovna v přírodě a zahrada s grilem pro rodiny s dětmi

Více možností, jak aktivně trávit volný čas, budou mít po prázdninách obyvatelé Ostravy-Poruby. Městský obvod realizuje v letních měsících dva projekty, díky nimž vznikne posilovna v přírodě a zahrada s herními prvky a grilem pro rodiny s malými dětmi. Na jejich realizaci obdržela porubská radnice dotaci od statutárního města Ostravy a využije i finance získané za umístění v soutěži Obec přátelská rodině.