04/2011

28.4.2011 – Poruba si připomněla 66. výročí osvobození

Porubané si dnes připomněli události II. světové války u památníku na Vřesinské ulici v Ostravě-Porubě. Pietního aktu se zúčastnili představitelé městského obvodu a pamětníci, mezi nimiž nechyběl čestný občan Ostravy brigádní generál Zdeněk Škarvada, který bojoval v Anglii jako letec 310. čs. stíhací perutě RAF.

27.4.2011 – Cyklisté změří síly v maratonu

Městský obvod Poruba hostí čtvrtý ročník příměstského cyklistického maratonu Škodabike. Akce, která se koná pod záštitou starosty Poruby Lumíra Palyzy, odstartuje 30. dubna v 10:00 hodin v areálu Vysoké školy báňské- Technické univerzity Ostrava. Účastníci mohou svou kondici prověřit na dvou tratích dlouhých 68 a 35 kilometrů, pro rodiče s dětmi je připravena nesoutěžní trať v délce šesti kilometrů.

22.4.2011 – Dětské závody na rybníku

Malí rybáři budou soutěžit u zámeckého rybníku.

6.4.2011 – V Porubě začíná divadelní přehlídka Dospělí dětem

Přehlídka amatérských činoherních souborů hrajících pro děti vstupuje do devátého ročníku.

5.4.2011 – Úřad se zaměří na kontroly pejskařů

Na majitele psů nerespektující vyhlášky si od poloviny dubna posvítí porubská radnice. Pejskaři, kteří nechají zvíře volně pobíhat na veřejných prostranstvích, neuklidí po něm exkrementy nebo nebudou mít psa zaevidovaného na úřadu, budou nekompromisně sankcionováni.

4.4.2011 – Francouzští studenti navštívili porubskou radnici

Zahraniční delegaci složenou ze studentů a pedagogů z francouzského města Poitiers přivítal dnes na porubské radnici starosta městského obvodu Lumír Palyza. Studenti přijeli do Poruby na týdenní výměnný pobyt, který organizuje místní Jazykové gymnázium Pavla Tigrida a francouzská odborná škola Lyceé Professionnel Le Dolmen. Pobyt francouzských studentů navazuje na loňský dvoutýdenní pobyt porubských gymnazistů v Poitiers. Výměnné pobyty se uskutečňují v rámci evropského programu individuální mobility.

1.4.2011 – Sportovní areály jsou po zimě opět přístupné veřejnosti

Po zimní přestávce se veřejnosti opět zpřístupnily sportovní areály, které provozuje porubská radnice. Jde o skatepark u biskupského gymnázia na ulici K. Pokorného a víceúčelové hřiště při Základní škole na Komenského ulici. Oba areály jsou otevřeny pouze za příznivého počasí.