01/2011

31.1.2011 – Radnice vybavila mateřskou školu infrasaunou

Novou infrasaunu, která má přispět k posílení imunity dětí, zakoupil Mateřské škole na ulici J. Šoupala městský obvod Poruba. Zařízení za přibližně 70 tisíc korun bude od začátku února pravidelně využívat až 250 dětí. Instalace infrasauny byla součástí rekonstrukce prostor mateřské školy. Stavení úpravy umožnily otevřít v budově další třídu a rozšířit kapacitu školky o 26 míst.

24.1.2011 – Předškoláci přišli k zápisům

Budoucí prvňáčci absolvovali v lednu svůj školní křest při zápisu do prvních tříd základních škol. Na některých byla znát tréma a napětí, jiní svou první školní zkoušku zvládli s přehledem.

20.1.2011 – Senioři se zajímají o přednášky zaměřené na prevenci kriminality

Informace z oblasti bezpečnosti a rady, jak se zachovat v krizových situacích, mohou porubští senioři každý měsíc načerpat v cyklu přednášek a besed s názvem Sebeobrana seniorů. Pořad, který iniciovalo Centrum sociálních služeb Poruba, se koná každý měsíc v Domech s pečovatelskou službou na ulici I. Sekaniny a Průběžné. O příklady z praxe a konkrétní doporučení se s posluchači podělí policisté Daniel Naivert a Radim Velebnovský.

19.1.2011 – Svět tak trochu jinak

Nová výstava v Galerii na schodech porubské radnice.