06/2011

23.6.2011 – Městský obvod Poruba rozšířil síť cyklostezek

Výstavbu chybějící části cyklostezky na Opavské ulici v úseku od Intersparu po Tesco dokončil v polovině června městský obvod Poruba. Na rekonstrukci 760 metrů dlouhého úseku získal podporu z Regionálního operačního programu NUTS II Moravskoslezsko 2007–2013. Celkové náklady na vybudování úseku cyklostezky činily zhruba 5 milionů korun. Provoz na trase dnes slavnostně zahájili starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslav Novák, náměstek primátora statutárního města Ostravy Aleš Boháč a zástupce společnosti VOSTAV MORAVA Vlastimil Ondruš.

22.6.2011 – Milovnice fotbalu oslavila 102. narozeniny

Ve skvělé duševní pohodě dnes v Domově U jezera v Hlučíně oslavila 102. narozeniny Růžena Bartová z Ostravy-Poruby. Žena, která pamatuje Rakousko-Uhersko i obě světové války, je velkou fanynkou fotbalu. S největší láskou však mluví o své rodině, jejíž členové jí přišli popřát hodně zdraví a vitality. Mezi gratulanty nechyběl ani starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza.

20.6.2011 – Státní maturity gymnazisty nezaskočily

Vysokou úspěšností u státních maturit se mohou pochlubit studenti Gymnázia Olgy Havlové v Ostravě-Porubě. Všichni, kteří letos složili zkoušku dospělosti v nové podobě, si dnes v obřadní síni porubské radnice převzali maturitní vysvědčení. K úspěšnému ukončení studia jim gratuloval i místostarosta pro oblast školství Jan Dekický.

16.6.2011 – Nad bruslaři se budou vznášet balony

Dvě velké akce oživí o víkendu centrum městského obvodu Poruba. Uskuteční se tu tradiční závody na in-line bruslích Chance LifeinLine Tour 2011 a také velkolepá show Balóny nad Ostravou. Obě akce začínají v pátek 17. června v podvečer.

15.6.2011 – Nejlepší porubští žáci obdrželi pamětní listy

Nejlepší žáky základních a středních škol v městském obvodu Poruba ocenila dnes za skvělé studijní výsledky a reprezentaci v různých mimoškolních aktivitách porubská radnice. Pamětní listy a permanentní vstupenku do sportovních zařízení společnosti SAREZA převzaly děti, které vynikají prospěchem a také v uměleckých, vědomostních, jazykových či sportovních soutěžích.

14.6.2011 – Dům s pečovatelskou službou na Průběžné ulici má další ocenění

Hlavní cenu v soutěži Stavba roku Moravskoslezského kraje 2010 získal Dům s pečovatelskou službou na Průběžné ulici v Ostravě-Porubě. Architektonicky ojedinělé satelitní městečko tvořené náměstím, pěti samostatnými bezbariérovými trojdomy s 80 byty a centrální budovou uspěl v kategorii bytové domy. Ocenění včera převzal na slavnostním galavečeru v Divadle Antonína Dvořáka v Ostravě místostarosta městského obvodu Poruba Petr Jedlička.

13.6.2011 – Porubská radnice zajistí seniorům nouzová tlačítka

Městský obvod Poruba podpořil projekt Městské policie Ostrava s názvem Senior linka. Ze svých zdrojů zajistí nákup nouzových tlačítek, které seniorům a zdravotně hendikepovaným lidem umožní zavolat si v případě nebezpečí či nevolnosti pomoc.

10.6.2011 – Olympiáda stmelila děti, seniory i mentálně postižené

Zapojit děti, handicapované studenty i dospělé a také seniory do aktivního života bylo hlavním cílem Senior-junior-handicap olympiády, jejíž čtvrtý ročník se dnes uskutečnil v zahradě Domu s pečovatelskou službou Astra v Ostravě-Porubě. Pořádala jej školní družina při Základní škole, Porubská 832, společně s Centrem sociálních služeb Poruba pod záštitou městského obvodu Poruba.

8.6.2011 – Farmářské trhy poprvé v Porubě

Farmářské trhy, které si v České republice získávají stále větší oblibu, se poprvé představí i v městském obvodu Poruba. Vedení radnice pro jejich konání vyhradilo nejfrekventovanější místo v Porubě. Trhy se uskuteční v sobotu 11. června od 7:00 hodin pod kruhovým objezdem na Hlavní třídě. Akce se bude opakovat každou druhou sobotu.

7.6.2011 – Hlavní třída se chystá na velký atletický svátek

Sportovní exhibice, netradiční závody i atrakce pro veřejnost nabídne program Porubského sportovního dne, který se uskuteční ve čtvrtek 9. června na Hlavní třídě. Pořádá jej občanské sdružení Atletika Poruba spolu se Základní školou Porubská 832 a městským obvodem Poruba. Ten akci podpořil částkou 100 tisíc korun.

3.6.2011 – Porubský bulvár ožije karnevalem i sportem

Nabitý program čeká v červnu na návštěvníky Hlavní třídy v Ostravě-Porubě. Ta bude hostit řadu sportovních a kulturních akcí. První z nich bude Karneval v ulicích Rádia Čas, který se uskuteční už tuto sobotu 4. června. O pět dnů později se do Poruby sjedou špičkoví atleti, kteří se 9. června představí na Porubském sportovním dni. Sportu bude patřit i pátek a sobota 17. a 18. června, kdy se na Hlavní třídě uskuteční závody v in-line bruslení Chance LifeInLine Tour a také atraktivní akce nazvaná Balóny nad Ostravou.

2.6.2011 – Zastupitelstvo rozhodlo o poskytnutí účelových dotací

Účelové dotace v celkové výši zhruba 600 tisíc korun poskytne městský obvod Poruba občanským sdružením působícím v sociální a zdravotní oblasti, v oblasti podpory a ochrany dětí a také ochrany životního prostředí. Rozhodli o tom na svém dnešním zasedání porubští zastupitelé.