03/2011

24.3.2011 – Rada ocenila pedagogické osobnosti

Už posedmé ocenil městský obvod u příležitosti Dne učitelů nejvýraznější pedagogické osobnosti, které se v Porubě věnují práci s dětmi nad rámec pracovních povinností. Pamětní list a šek v hodnotě deseti tisíc korun převzaly z rukou místostarosty Jana Dekického pedagožky Božena Matějovová z Mateřské školy V Zahradách a Lenka Pitnerová ze Základní školy A. Hrdličky.

21.3.2011 – Duhová škola v Galerii na schodech

Galerie na schodech září jasnými barvami. Až do 29. dubna budou prostory porubské radnice zdobit obrázky dětí ze Základní školy na Porubské ulici 831.

17.3.2011 – Křest Porubského kalendária 2010

Letošní Porubské kalendárium vyšlo v pořadí jako deváté. Publikace zpracovaná kronikářkou městského obvodu ve spolupráci se členy letopisecké komise pokřtil Karel Burda, ředitel společnosti OSTRAVSKÉ VÝSTAVY.

16.3.2011 – V Porubě odstartoval projekt Aktivní senior

Projekt „Aktivní senior“ zahájili dnes v Porubě strážníci ostravské městské policie ve spolupráci s porubskou radnicí. Jde o celoroční program přednášek, exkurzí a výletů, který má podpořit vzdělanost seniorů, poskytnout jim návod na chování v krizových situacích a také je zapojit do veřejného života.

15.3.2011 – Z prvňáčků už jsou čtenáři

Porubským knihovnám dnes přibyli noví čtenáři. Děti z prvních tříd pasoval do cechu čtenářského starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza. Slavnostní obřad byl součástí týdenního programu, který pro nejmenší připravila Knihovna města Ostravy.

14.3.2011 – Poruba rozšiřuje síť cyklostezek

Výstavbu chybějící části cyklostezky na Opavské ulici v úseku od hypermarketu Interspar po hypermarket Tesco zahájil městský obvod Poruba. Na rekonstrukci 760 metrů dlouhého úseku se mu podařilo získat podporu z Regionálního operačního programu NUTS II Moravskoslezsko 2007–2013. První cyklisté by se po nové trase měli projet už v červnu letošního roku.

14.3.2011 – Zápisy do mateřských škol se uskuteční 16. a 17. března

Zápisy do devatenácti mateřských škol, jejichž zřizovatelem je městský obvod Poruba, letos proběhnou 16. a 17. března. Vzhledem k předchozímu velkému zájmu rodičů o umístění dětí v předškolních zařízeních navýšil obvod jejich kapacitu o přibližně sto míst.

9.3.2011 – Městský obvod poskytuje i letos účelové dotace a granty

Neziskové organizace, nadace, občanská sdružení i příspěvkové organizace mohou žádat městský obvod Poruba o dotace v oblasti volného času, sportu, kultury i životního prostředí.

4.3.2011 – Porubané se mohou bezplatně zbavit autovraků

Až do konce května mohou obyvatelé městského obvodu Poruba nechat bezplatně zlikvidovat svá vysloužilá vozidla. Ekologickou likvidaci autovraků zajišťuje porubská radnice ve spolupráci s bohumínskou firmou ŽDB GROUP. Zatímco v minulosti majitelé autovraků zaplatili za odvoz a likvidaci nefunkčního auta až 1000 korun, od loňska je jim tato služba poskytována zdarma. Porubská radnice tak chce předejít anonymnímu odstavování vraků v ulicích.

3.3.2011 – Zastupitelstvo rozhodlo o poskytnutí dotací

Porubští zastupitelé podpořili činnost občanských sdružení i příspěvkových organizací.

1.3.2011 – Jarní prázdniny mohou porubské děti trávit v centrech volného času

Nejen na jarní prázdniny, které na Ostravsku trvají od 7. do 11. března, ale na celý měsíc březen připravila dvě porubská centra volného času řadu zajímavých akcí. Návštěvníci těchto společenských nízkoprahových zařízení se mohou těšit na tvůrčí dílny, karneval a sportovní turnaje.