Senioři z Poruby a Havířova se utkali ve hře Člověče, nezlob se

Odvetný turnaj ve společenské hře Člověče, nezlob se hostil dnes Dům s pečovatelskou službou na Průběžné ulici v Ostravě-Porubě. Jeho klienti vyzvali soupeře z Havířova, kde se soutěž zaměřená na aktivizaci seniorů uskutečnila na začátku letošního roku. Dnešní akci uspořádalo Centrum sociálních služeb Poruba u příležitosti Mezinárodního dne seniorů.

Senioři z Poruby a Havířova se utkali ve hře Člověče, nezlob se

„My jsme organizovali turnaj v Člověče, nezlob se letos v únoru, kdy jsme k nám do havířovského denního stacionáře pozvali spřátelené organizace. Jsou to havířovské domovy pro seniory a také Centrum sociálních služeb Poruba. Společenské hry patří k pravidelným denním aktivitám, které pro naše klienty pořádáme. Možnost zahrát si odvetný turnaj v Porubě je pro ně zážitkem, protože jsou omezeni pobytem v bytě nebo denním stacionáři a každý výlet mimo město je pro ně zpestřením programu,“ uvedla vedoucí Sociálních služeb města Havířova Jana Wojtoňová.

Možnost pobavit se a vyměnit si zkušenosti s havířovskými kolegy uvítali i porubští obyvatelé Domu s pečovatelskou službou na Průběžné ulici. Odvetnému turnaji podle nich předcházel dlouhodobý trénink. „V létě jsme každý den trénovali Člověče, nezlob se na terase našeho domu s pečovatelskou službou. Společenské aktivity nás baví, hrajeme také karty a slovní fotbal,“ řekla klientka Centra sociálních služeb Poruba Eva Smelíková.

Turnaj v Člověče, nezlob se zpříjemnilo účastníkům vystoupení seniorského tanečního souboru Beseda, který vznikl před šesti lety v porubském Domě s pečovatelskou službou Astra. Členové souboru, jejímuž nejstaršímu členovi je 86 let, si na tomto veřejném vystoupení poprvé vyzkoušeli nové taneční střevíce, které si zakoupili díky příspěvku Nadace OKD.