UPOZORNĚNÍ - OBČANSKÉ PRŮKAZY

Nové typy občanských průkazů se strojově čitelnými údaji budou na základě novely zákona o občanských průkazech vydávat od ledna 2012 pouze obecní úřady obcí s rozšířenou působností. Dosud mohli občané požádat o vydání průkazu na všech úřadech, které mají matriku, tedy i na Úřadu městského obvodu Poruba. Žádosti o vydání stávajícího typu občanského průkazu bude matriční oddělení Úřadu městského obvodu Poruba přijímat do 30. listopadu 2011. Po tomto termínu musejí občané své žádosti podávat v budově Magistrátu města Ostravy na Gorkého ulici v Moravské Ostravě. Matriční oddělení Úřadu městského obvodu Poruba bude v rámci agendy občanských průkazů zajišťovat od 1. ledna 2012 vydávání potvrzení o občanském průkazu, a to při ohlášení jeho ztráty, odcizení, poškození nebo zničení a také při odevzdání občanského průkazu v zákonem stanovených případech.

UPOZORNĚNÍ - OBČANSKÉ PRŮKAZY

E-PASY

Magistrát města Ostravy, odbor vnitřních věcí, upozorňuje občany, že v souvislosti s obnovou centrálního informačního systému cestovních dokladů s biometrickými prvky je plánována nutná odstávka systému CDBP pro agendu e-pasů, a to od 17. listopadu 2011 (čtvrtek, státní svátek). Provoz pro tuto agendu bude obnoven v pondělí 21. listopadu 2011.

Další technologická odstávka systému CDBP v souvislosti s uvedením nového systému e-OP do provozu proběhne od 23. prosince 2011 od 16. 00 hod. Provoz agendy e-pasů  a nové agendy e-OP bude obnoven nejpozději 2. ledna 2012.

Nejzazší termín pro podání žádostí o vydání e-pasu je stanoven na 19. prosinec 2011. Do stejného data, tzn. 19. prosince, je možné na úřadě příslušném pro vydání e-pasu podat žádost o zapsání titulu do vydávaného e-pasu. Od ledna 2012 se tituly do cestovních dokladů zapisovat podle platné právní úpravy již nebudou. Odstávka systému se netýká vydávání cestovních pasů typu „blesk“.