Centrum volného času otevřelo koutek pro rodiče s malými dětmi

Dětský koutek pro rodiče s malými dětmi dnes otevřela v Centru volného času na Vietnamské ulici porubská radnice. Bezpečně a kvalitně vybavená místnost určená pro hry má mladým rodinám poskytnout zázemí k vzájemnému setkávání, navazování sociálních kontaktů a výměně zkušeností. Jde o první zařízení tohoto typu, které radnice provozuje. Za vybudování dětské herničky zaplatila ze svého rozpočtu 200 tisíc korun.

Centrum volného času otevřelo koutek pro rodiče s malými dětmi

„Dosud měli rodiče s dětmi možnost využívat dětské koutky pouze v porubských mateřských a rodinných centrech. Vzhledem k tomu, že poptávka po této službě je vysoká, rozhodli jsme se rozšířit nabídku našeho Centra volného času právě o dětský koutek. Přebudovali jsme internetovou místnost na dětskou herničku s kvalitním nábytkem a hračkami. Za stavební úpravy jsme zaplatili 100 tisíc korun, dalších 100 tisíc korun jsme investovali do vybavení. Na vybudování herničky se podíleli žáci Základní školy Porubská 831, kteří místnost vymalovali obrázky s pohádkovými motivy,“ uvedl místostarosta městského obvodu Poruba Jan Dekický. Jak podotkl, o internetovou místnost návštěvníci centra nepřijdou, pouze se přesunula do sousedních prostor.

Hlavním cílem rozšíření nabídky Centra volného času bylo poskytnout maminkám možnost užitečně a příjemně prožít čas na rodičovské dovolené, navázat nová přátelství, vyměnit si pohledy na výchovu a načerpat inspiraci pro hry. Děti zde mohou získat zkušenosti před vstupem do školky, případně školy a zvyknout si na dětský kolektiv. „Snažím se, aby dcerka nebyla pořád jen se mnou a v domácím prostředí. Chci, aby se otrkala a nebála se mezi ostatními dětmi. Uvítala bych, kdyby v budoucnu hernička nabízela i nějaký program, například cvičení pro maminky s dětmi,“ řekla návštěvnice dětského koutku Pavla Kopřivová, která sem přišla s rok a půl starou dcerou Zuzankou.

Nový dětský koutek má kapacitu 16 osob a je za symbolické vstupné 10 korun otevřen každý den včetně víkendů od 9:00 hodin do 19:30 hodin. Děti si v něm mohou hrát pouze v doprovodu dospělé osoby.