Sběrný dvůr nabízí větší komfort

Nový sběrný dvůr slouží od poloviny listopadu obyvatelům Ostravy v  prostorách průmyslové zóny Areálu Nad Porubkou. Zájemcům umožňuje odložit bezplatně téměř veškerý odpad z běžného chodu domácností, který se vejde na přívěsný vozík za osobní automobil.

Sběrný dvůr nabízí větší komfort

Přemístění starého sběrného dvora do nově vybudovaných prostor na okraji porubské průmyslové zóny umožnilo rozšíření plochy z původních 460 m² na 1000 m², což umožňuje svozové společnosti OZO Ostrava přistavení většího množství kontejnerů. „Věřím, že občané ocení zvláště průjezdnost sběrného dvora a tím větší pohodlí při odkládání odpadů. Doufám také, že komfort poskytovaných služeb eliminuje případné zakládání černých skládek nejen na území našeho obvodu,“ uvedl starosta Lumír Palyza.

Občané mohou do sběrného dvora odkládat separované složky odpadu (papír, plasty, sklo, nápojové kartony a kovové obaly), starý textil, zeleň ze zahrádek, vysloužilé elektrospotřebiče i nebezpečné odpady. Sběrný dvůr nabízí také placené služby, například příjem stavebních odpadů, oken a dveří, prodej kompostu a zeminového substrátu. Otevřen je každý den od 8:00 do 20:00 hodin.