Studenti „malovali“ světlem

Výstavu studentů oboru fotograf nazvanou Malováno světlem hostí od pondělí 14. ledna Galerie na schodech porubské radnice. Mladí autoři z porubské Střední školy služeb a podnikání představují snímky architektury, krajiny i portrétů.

Studenti „malovali“ světlem

„Naše galerie dává pravidelně prostor začínajícím umělcům, kteří nemají mnoho možností prezentovat svá díla. Studenti fotografického oboru u nás vystavují od roku 2002 a jejich práce jsou mezi návštěvníky galerie velmi oblíbené,“ konstatoval místostarosta městského obvodu Poruba Jan Dekický. Jak dodal, někteří z vystavujících mají i přes svůj mladý věk na svém kontě řadu úspěchů. Studentka 2. ročníku Nikol Liberdová získala ve své věkové kategorii první místo v krajské fotosoutěži Architektura Moravskoslezského kraje, druhé místo v celostátní soutěži CESOFOTO v kategorii Silueta a třetí místo v celostátní soutěži Vyfoť projekt. Její spolužačka  Jana Hrbáčová se v celostátní soutěži CESOFOTO v kategorii Silueta umístila na třetí příčce, v krajské soutěži Architektura Moravskoslezského kraje získala Cenu Ing. Vítězslava Sliže. Ve stejné soutěži obstál i student 1. ročníku Marek Molnári, kterého porota ocenila třetím místem.

Studentskou výstavu mohou návštěvníci galerie zhlédnout do 15. února, a to od pondělí do pátku od 8:00 do 12:00 hodin, v pondělí a ve středu také od 13:00 do 17:00 hodin. Expozici Malováno světlem vystřídá v druhé polovině února výstava nazvaná Poruba. Na výstavních panelech budou zveřejněny studie, návrhy a projekty studentů Katedry architektury Stavební fakulty VŠB–TU Ostrava.