Poruba rozdá pejskařům sáčky na exkrementy

29/7 2014

Na území městského obvodu Poruba je registrováno téměř čtyři tisíce psů a radnice se jejich majitelům snaží všemožně vycházet vstříc. Jedním z kroků, který má pejskařům ulevit, jsou sáčky na psí exkrementy, které pro ně nechala vyrobit. Balení na rok obsahuje čtyři sta sáčků.

Poruba rozdá pejskařům sáčky na exkrementy

„Majitelů psů, kteří mají pejsky registrovány, si velmi vážíme, a snažíme se jim pomáhat. Proto jsme pro ně nechali vyrobit sáčky na psí exkrementy. Chceme tímto chovatelům psů i Porubě pomoci, aby nedocházelo k tomu, že psí exkrementy zůstanou na ulici. Sáčky, které jsme pro ně nechali vyrobit, jsou v malých roličkách po dvaceti kusech, které si mohou například gumičkou připevnit k vodítku, nebo mohou využít speciální plastové obaly, které se k tomuto účelu prodávají ve zverimexech. Tak budou sáčky stále při ruce,“ uvedl starosta Lumír Palyza s tím, že výroba sáčků byla financována z poplatků za psy.

Balení sáčků si lidé mohou vyzvednout v kanceláři č. 212 v prvním patře budovy Úřadu městského obvodu Poruba na Klimkovické ulici. Stačí, když přinesou občanský průkaz a zaměstnanec úřadu si ověří, že pes je registrován a majitel má zaplaceny veškeré patřičné poplatky za zvíře. Vyzvednout si je mohou, když jdou zaplatit poplatek za psa či při vyřizování jiných úředních záležitostí.

Sáčky na psí exkrementy jsou ale jen jednou z věcí, kterými městský obvod vychází vstříc pejskařům. I letos přispívá na čipování psů, a to částkou až do výše čtyři sta korun. „Tato částka by měla pokrýt veškeré náklady, které lidé s čipováním mají. Jako jediný obvod v Ostravě přispíváme tak výraznou částkou, protože považujeme za důležité, aby zvířata byla registrována. My máme přehled o tom, kolik psů v Porubě je, majitelům to zase může pomoci, když se zvíře ztratí,“ dodal Lumír Palyza.