Porubský běžecký pohár zná své vítěze

13/3 2015

Seriál tří krosových běžeckých závodů pro žáky ostravských škol zorganizoval v únoru a v březnu klub Atletika Poruba. Na start prvního ročníku Porubského běžeckého poháru se postavilo 358 dětí ve věku od 5 do 15 let.

Porubský běžecký pohár zná své vítěze

Finálový závod Porubského běžeckého poháru se konal v areálu Myslivny. Foto: Jiří Birke

„Závody byly průběžně bodovány. Hodnotili jsme vždy prvních deset závodníků v jednotlivých věkových kategoriích. Vítězi se stali běžci s nejvyšším počtem bodů získaných ve všech třech závodech,“ uvedl jeden z organizátorů akce Stanislav Šuška. Soutěže se konaly na různých místech Poruby a v jejím okolí. „Hlavní myšlenkou tohoto běžeckého seriálu bylo ukázat dětem i jejich rodičům, že atletiku můžou dělat za každého počasí a nepotřebují k tomu žádné sportovní haly ani tělocvičny,“ doplnil Stanislav Šuška s tím, že v příštím roce by do běžeckého poháru rádi zařadili ještě jeden závod.

V jednotlivých kategoriích vyhráli Pavel Vacek, Kateřina Holonová, Šimon Vlček, Adéla Salamonová, Václav Krupica, Denisa Zdražilová, Jan Ptáček, Tereza Krchňáková, Michal Polášek a Johanka Popiolková.