Zapojte se do proměny Pustkoveckého údolí

13/4 2015

Pustkovecké údolí je zelenou oázou na hranicích Poruby a Pustkovce. V následujících letech by ve spolupráci s občany mohla lokalita projít proměnou, díky které by pak sloužila k aktivnímu odpočinku všech generací. První setkání k proměně údolí se uskuteční 22. dubna 2015 v 17:00 hodin v jídelně Základní školy na ulici Karla Pokorného.

Zapojte se do proměny Pustkoveckého údolí

Poruba i Pustkovec chtějí do proměny Pustkoveckého údolí zapojit širokou veřejnost, která by měla rozhodnout, co v parku chce mít, a jak by měl v budoucnu vypadat. Konečným cílem by mělo být přizpůsobení a dovybavení parku tak, aby se posílily zejména tři jeho hlavní funkce: oddychová, vzdělávací a sportovní.

„Pustkovecké údolí je ideálním místem, které v sobě spojuje zeleň, sportoviště a například i vodní plochu rybníka. Přemýšlíme o tom, jak všechny tyto prvky propojit, aby se park stal místem, kde budou volný čas trávit všechny generace a budou si moci procvičit tělo i mysl, a to vše v přírodě,“ uvedl k projektu Proměna Pustkoveckého údolí na environmentální park starosta Poruby Petr Mihálik. „Významný krajinný prvek Pustkovecké údolí, rozkládající se podél dolní části Pustkovecké ulice až k Martinovské ulici, slouží jako odpočinková zóna pro obyvatele okolních rodinných a bytových domů. Areál má parkovou úpravu, je v něm i chovný rybník napájený potokem. Prakticky za každého počasí a v každé roční době je hojně navštěvován maminkami s kočárky i většími dětmi, pejskaři i celými rodinami. Park by si jistě zasloužil doplnění o další možnosti využití volného času,“ řekl starosta městského obvodu Pustkovec Stanislav Pyš.

O tom, jak by park mohl v budoucnu vypadat, rozhodnou sami lidé. „Chceme znát názory lidí, zda si vůbec Pustkovecké údolí obnovu zaslouží. A především chceme vědět, co by tam chtěli mít. Proto uspořádáme setkání s občany, připravíme ankety a nejrůznější doprovodné akce a požádáme veřejnost, aby nám své požadavky a názory sdělila. Park má sloužit lidem a budeme rádi, když se na jeho realizaci budou v maximální míře podílet,“ dodal Petr Mihálik.

Pokud si myslíte, že Pustkovecké údolí si zaslouží proměnu a chtěli byste se na ní podílet, přijďte na setkání, které se uskuteční 22. dubna v 17:00 hodin v jídelně Základní školy na ulici Karla Pokorného.

K proměně Pustkoveckého údolí se můžete vyjádřit i 21. dubna na Dni Země, který se koná na Hlavní třídě. Městský obvod Poruba bude mít tady svůj stánek, ve kterém bude probíhat workshop. Připraveny jsou pracovní listy, do kterých lze zaznačit, co a kde byste v údolí chtěli mít, zájemci mohou vyplnit i krátkou anketu. Vaše návrhy, podněty i připomínky budou hrát důležitou roli při úpravách Pustkoveckého údolí.