Hlavní třídou prošel průvod proti rakovině prsu

7/9 2015

Avon pochod proti rakovině prsu, který má upozornit na úskalí této zákeřné choroby, prošel v sobotu 5. září Hlavní třídou. Zúčastnily se ho stovky lidí.

Hlavní třídou prošel průvod proti rakovině prsu

Boj s rakovinou prsu přišly podpořit stovky lidí. Foto: Jiří Birke

Avon pochod prošel Hlavní třídou už podruhé. Lidé, kteří se průvodu zúčastnili, přišli na akci z nejrůznějších důvodů. „Rakovinou prsu onemocněla moje sestra. Naštěstí jí nemoc diagnostikovali včas a její léčba byla úspěšná. Myslím, že je důležité informovat lidi o této nemoci a především o prevenci,“ uvedl Pavel Svoboda, který přišel s rodinou podpořit všechny, kteří s touto nemocí bojují. Podobně se na to dívá i Irena Černá. „Rakovinou prsu trpěla moje kolegyně a bohužel jí podlehla. Oceňuji organizátory této akce. Díky ní se o této nemoci mezi lidmi více ví a hodně žen tak zajde k lékaři včas,“ řekla paní Černá.

Avon pochod je celosvětovou akcí, během níž lidé vyjadřují svou podporu ženám s rakovinou prsu i jejich rodinám. Vznik této akce se datuje od roku 1992, kdy byla založena nadace Avon Worldwide Fund Women’s Health. Jejím cílem je péče o zdraví žen a zvýšení povědomí o nemocech postihujících právě ženy. Avon pochod je nejvýznamnější aktivitou nadace a vybrané prostředky putují na boj proti nádorovému onemocnění prsu, na jeho výzkum a na prevenci dalších chorob, které se týkají žen.