Na kávu se Zelenou Porubě

20/4 2017

Všichni, kteří se zajímají o projekt Zelená Porubě, jsou zváni na neformální posezení u kávy, které se uskuteční 26. dubna v 17:30 hodin v kavárně CØKAFE bistro & coffee bar na Hlavní třídě.

Na kávu se Zelenou Porubě

Obyvatelé Poruby vymyslí, městský obvod zrealizuje. To je v krátkosti princip projektu Zelená Porubě, který letos vstoupil do druhého ročníku. Loni lidé do projektu přihlásili šestnáct návrhů, z nichž jich bylo v hlasování  vybráno sedm. Některé z návrhů jsou již hotové, na ostatních se pracuje tak, aby byly hotovy do konce letošního roku.

Zatímco loni byl na projekty vyčleněn 1 milion korun, letos je to 1,5 milionu korun. Své návrhy mohou lidé podávat sice až od května, ale už nyní se mohou přijít zeptat na vše, co je o projektu zajímá.

„Zelená Porubě je o lidech a především o diskuzi nad jejich nápady. A nikde jinde se tak dobře nediskutuje jako nad šálkem dobré kávy. Proto jsme letošní první setkání připravili v kavárně CØKAFE bistro & coffee bar v horní části Hlavní třídy. Sejdeme se 26. dubna v 17:30 hodin a věřím, že během tohoto neformálního posezení zodpovíme všechny otázky, které vás zajímají, a pokud už máte v hlavě nějaký nápad, rádi ho s vámi probereme,“ zve na setkání místostarostka Zuzana Bajgarová.

 

Zelená Porubě s podtitulem Tvoříme Porubu společně je název projektu, který umožňuje obyvatelům Poruby spolurozhodovat o tom, jak městský obvod využije část svého rozpočtu. Každý z Porubanů starší 15 let může předložit konkrétní návrh na úpravu veřejného prostranství. Všechny návrhy, které projdou formální kontrolou, budou zveřejněny a lidé v hlasování vyberou ty, které se budou realizovat.