Navigace

Cesty harmonie (27. 2. – 31. 3. 2017)

20/4 2017

Dříve byly tématem obrazů Ivo Ševčíka zejména andělé, mandaly a symboly, později se zaměřil na přírodní a mystické motivy i na tvorbu pro děti. V poslední době se specializuje na malbu stromů, meditačních krajin a přírodních motivů.

Cesty harmonie (27. 2. – 31. 3. 2017)

Ivo Ševčík se narodil 28. 11. 1984 ve Frýdku-Místku. Žije v obci Hukvaldy se svojí rodinou. Zajímá se o mystiku, duchovní a filozofickou literaturu, jógu, zdravou výživu, význam barev a o celkový osobní rozvoj.

Již od dětství se zajímal o přírodu a malování a navštěvoval výtvarné kroužky a základní uměleckou školu. Studoval střední uměleckou školu, obor průmyslový design, a později počítačovou grafiku.

Počátky jeho malířské tvorby spadají do období kolem roku 2000. Během celého tvůrčího období vystřídal různé umělecké styly i techniky, od realistické malby až po expresionismus a abstrakci.

Autorův výtvarný styl se vyvíjel podle životních situací, které jej ovlivňovaly. Například vážné onemocnění. Tehdy si uvědomil cenu života a zcela změnil své myšlení. Začal se zajímat o duchovní nauky a postupně se vyhraňovala i jeho životní filozofie. Uvědomil si, že rozdávat radost a předávat poselství může i prostřednictvím svých obrazů.

znamení zvěrokruhuVe svých malbách často znázorňuje energii, která působí pozitivně a léčivě a harmonizuje prostředí. Inspirován přírodou, přítomností a opravdovou láskou vytváří intuitivní malby, které mohou být určeny přímo pro konkrétní osobu nebo místo. Maluje na plátno a používá olejové barvy občas kombinované s akrylem.

Obrazy vznikají uprostřed přírody nebo v harmonickém prostředí domova. Hlavními tématy maleb byly zpočátku andělské bytosti a symboly, později přišly na řadu mandaly, dětské, přírodní a mystické motivy.

Své obrazy autor vystavuje od června 2010, od té doby představil svá díla na více než dvaceti výstavách. Jeho obrazy často zdobí ordinace, terapeutická centra, ezoterické obchody, knihkupectví i restaurace.

Pozvánka ve zpravodaji PRIO 2/2017