Komunitní dům pro seniory Dělnická

7. 2. – 13. 3. 2019

komunitní důmV městském obvodu Poruba tvoří senioři početně velmi významnou skupinu obyvatel. Jedním z úkolů je tedy zajistit jim odpovídající a moderní bydlení s přístupnými sociálními službami. V současné době Poruba provozuje dva domy s pečovatelskou službou, a to na ulicích Průběžná a Ivana Sekaniny. Poptávka po tomto druhu bydlení je ale natolik vysoká, že se městský obvod rozhodl nabídku seniorského bydlení rozšířit.

K tomuto účelu zakoupil starší budovu na Dělnické ulici. Ta bude postupně přestavěna na bytový dům, který nabídne třiadvacet bytových jednotek. Rekonstrukci ale neprojde jen samotný dům. Počítá se i s využitím jednopodlažních přilehlých objektů, které budou sloužit jako kavárna nebo služebna městské policie. Dále v nich vzniknou garáže pro potřeby obyvatel domu a v atriu bude vybudována odpočinková zóna s parkovou úpravou.

Cílem projektu je zatraktivnit nejstarší lokalitu s činžovními domy v Porubě, která vznikla těsně po druhé světové válce. Místo má obrovský potenciál a právě dům pro seniory by měl být jedním z kroků, jak tuto lokalitu pozvednout. Služebna městské policie a průběžně budovaný kamerový systém by pak měli výrazným způsobem zvýšit bezpečnost v oblasti.

Jak by měl komunitní dům pro seniory na Dělnické ulici vypadat, si mohou zájemci prohlédnout od 7. února do 13. března v malé pasáži Galerie Dukla na Hlavní třídě.