19.3.2007 – Poruba chce rekonstruovat sedm hřišť

Na rekonstrukci sedmi hřišť potřebuje Ostrava-Poruba 47 miliónů korun. Obvod se pokouší získat dotace ve výši 32 milionů z programu Ministerstva financí ČR a Nadace ČEZ. Zbytek částky je připraven hradit z vlastního rozpočtu.

V letošním roce se radnice zaměřila na hřiště u základních škol Porubská 831 a 832, Ukrajinská, ZŠ A. Hrdličky, Bulharské, K. Pokorného a hřiště ve dvorních částech Hlavní třídy a ulice Budovatelské. Zda obvod peníze získá, bude jasné nejpozději v červenci.

Už v loňském roce porubská radnice nechala zrekonstruovat pět multifunkčních hřišť za 16 600 000 korun. Ze svého rozpočtu uhradila 15 847 920 korun, zbytek získala z dotací. „Rekonstrukcí hřišť se snažíme rozšířit nabídku volnočasových aktivit pro děti a mládež v našem obvodě. Doufáme, že vynaložené peníze jsou nejlepší prevencí proti alkoholismu a toxikomanii, “ řekl starosta Poruby Miroslav Novák.

“V těchto dnech jsme obdrželi první potěšující informaci, a to rozhodnutí Nadace ČEZ o poskytnutí dvoumilionové dotace na výstavbu hřišť u ZŠ A. Hrdličky a K. Pokorného,” dodal Miroslav Novák. Obvod bude v rekonstrukcích pokračovat i v dalších letech.

Plánovaná multifunkčí hřiště by měla poskytnout prostor pro různé míčové hry (házenou, tenis, nohejbal fotbal, streetbal), doplní je také prvky pro atletiku - doskočiště s rozběhem pro skok do dálky a vrhačský kruh.