3.3.2008 – Radní se vydali do terénu

Porubští radní sundali obleky, nazuli gumáky a vyrazili na obhlídku stavby Domu s pečovatelskou službou na Průběžné ulici. Výstavba pěti obytných dvojdomků pro seniory a budovy správního centra by mohla být dokončena v tomto roce.

3.3.2008 – Radní se vydali do terénu

„Na první etapu, ve které proběhla úprava terénu celé lokality mimo ochranné pásmo vedení velmi vysokého napětí, navázala výstavba domků. Prohlédli jsme si hrubou stavu dvou obytných objektů a budovy správního centra,“ sdělil porubský starosta Miroslav Novák.

Předpokládaná cena celého díla byla stanovena na zhruba 200 milionů korun. Městský obvod Poruba obdržel na výstavbu bytů v areálu Domu s pečovatelskou službou dotaci ze Státního fondu rozvoje bydlení ve výši 44 milionů korun, zbytek pokryje ze svého rozpočtu.

Samostatné domky, propojené se správní budovou zastřešeným chodníkem, nabídnou seniorům celkem 80 bytů. Obyvatelé budou mít k dispozici vlastní zahrádku, krytou pergolu i dřevěný altán, mohou také využívat tělocvičnu a rehabilitační služby. Součástí Domu s pečovatelskou službou bude i ordinace lékařů, kadeřnické služby a bufet s posezením.