Začaly zápisy do základních škol

15/1 2014

Leden je už tradičně doba, kdy rodiče zapisují budoucí školáky do základních škol. Zápisy začaly ve středu 15. ledna a trvají dva dny. Jedinou výjimkou je Základní škola na ulici Dětská, kde předškoláky zapíší i v pátek 17. ledna.

Začaly zápisy do základních škol

Letos by k zápisům na dvanáct základních škol, které zřizuje městský obvod Poruba, mělo přijít více než sedm set budoucích prvňáčků, což je přibližně o čtyřicet více než v loňském roce. Chybět mezi nimi nebude ani Ondřej Stwiertnia, který bude chodit do Základní školy na ulici Dětská. „Už se moc těším. A těším se na všechno. Hlavně na čtení. Hraji hokej a chci si o něm něco přečíst,“ řekl budoucí školák.

Poruba nabízí rodičům možnost umístit své dítě na školu, která odpovídá jeho zaměření. „Každá z našich škol má určité zaměření, například na cizí jazyky, přírodovědné předměty nebo na výtvarnou hudební či tělesnou výchovu. Míst ve školách je dostatek, rodiče nemusejí mít strach, že by se na jejich dítě nedostalo,“ uvedl místostarosta Jan Dekický, který představil i jednu možnou novinku. „Jednáme o tom, že bychom do Poruby mohli přivést waldorfské vzdělávání. Uvidíme, zda se nám to podaří,“ dodal.