Porubské desatero zaplnilo sál

16/3 2016

Na fóru Porubské desatero, které se uskutečnilo 15. března v sále Domova Slunečnice Ostrava, vybrali lidé priority našeho obvodu. Které to jsou?

Porubské desatero zaplnilo sál

Lidé se zamýšleli nad důležitými tématy Poruby. Foto: Jiří Birke

Na fóru Porubské desatero se sešlo na 130 lidí, aby společně hledali deset priorit obvodu pro další období. U tematických stolů věnovaných jednotlivým okruhům jako například bezpečnost, doprava či školství se účastníci snažili definovat, co Porubu aktuálně nejvíce trápí. Výsledkem jsou témata, na která se městský obvod v příštím roce zaměří.

„Jsme rádi, že lidé měli o setkání zájem a v tak velkém počtu se zúčastnili. Chtěl bych jim poděkovat, že svůj čas věnovali problémům obce a konstruktivně se snažili popsat, co je trápí. Ukázalo se, že takováto setkání mají smysl a příští rok bychom ho rádi zopakovali,“ uvedl starosta Petr Mihálik.

O prioritách, které účastníci na místě vybrali, můžou lidé hlasovat od 17. do 31. března i na webových stránkách obvodu, kde mohou vyjádřit, který z problémů považují za nejdůležitější. Po hlasování bude sestaven žebříček deseti priorit obvodu.

pocitová mapa
Nad pocitovou mapou

Vedle definování priorit lidé na setkání vyplňovali i takzvanou pocitovou mapu, na které barevnými špendlíky vyznačovali například místa, kde se cítí bezpečně, kde vidí problém s MHD či kde tráví svůj volný čas. Mapu mohou vyplnit i ti, kteří na setkání nebyli, a to elektronicky na adrese www.pocitovemapy.cz//poruba-2016/.

Iniciativa Poruby a zapojení občanů do určení priorit probíhá ve spolupráci s přípravou nového fajnOVeho plánu rozvoje města Ostravy.

A jaká nejdůležitější témata pro Porubu lidé vybrali?
(pořadí je stanoveno podle počtu získaných hlasů)