Radniční galerie představí díla mladé umělkyně

30/3 2017

Radniční Galerie na schodech bude měsíc patřit dílům Doroty Kaustové. Mladá umělkyně zde představí své digitální malby, kresby a smalty. Vernisáž se uskuteční 3. dubna v 17 hodin v obřadní síni porubské radnice.

Radniční galerie představí díla mladé umělkyně

Sedmnáctiletá studentka Střední umělecké školy v Ostravě se chce v budoucnu věnovat profesionálně animaci. Ale také ráda kreslí a tvoří smalty. Ve svých dílech ztvárňuje věci, které zažila, své pocity i názory na život. Byla by ráda, kdyby lidé z jejích obrazů cítili jak kladné, tak záporné emoce, které do nich vložila a pod nimiž svá díla tvořila.

Výstava nazvaná Životy představuje autorčino kouzlení s animací, digitální tvorbu a smalty. Bude zahájena v pondělí 3. dubna v 17 hodin a její součástí bude dražba jednoho z Dorotiných děl ve prospěch Nadace Archa Chantal. „Výtěžek aukce bude s největší pravděpodobností použit v létě pro pokračování projektu V lese pro klatovskou nemocnici. Vloni se nám podařilo realizovat první část, čekárnu dětské ambulance. Letos bychom chtěli pokračovat v projektu a zvelebit dvě lůžková oddělení pro miminka do tří let a dětské lůžkové oddělení pro děti od tří do 19 let,“ uvedli zástupci z Nadace Archa Chantal.

Výstava v Galerii na schodech potrvá od 3. dubna do 4. května 2017 a lze ji navštívit každý všední den od 8 do 12 hodin, v pondělí a ve středu také od 13 do 17 hodin.