Porubajk je závod pro celou rodinu

12/4 2017

Jednou z prvních venkovních sportovních akcí v Porubě je každoročně Porubajk MTB maraton. Letos se pojede už podesáté. Startovat bude 22. dubna na Hlavní třídě.

Porubajk je závod pro celou rodinu

Závody startují na Hlavní třídě. Foto: Jiří Birke

Porubajk MTB maraton patří k nejmasovějším akcím na území obvodu. „Loni za krásného počasí na čtyři trasy závodu vyrazilo více než 1400 závodníků, letos by účast mohla být minimálně srovnatelná,“ míní organizátor Porubajku Libor Hrdina.

Pro děti od sedmi do patnácti let organizátoři připravili desetikilometrový závod s technicky zajímavou trasou v porubském lesoparku, ti úplně nejmenší mohou s rodiči vyrazit na tříkilometrovou trať v okolí Hlavní třídy. Teenageři a dospělí si pak mohou zvolit, zda pojedou hlavní okruh (měří 68 kilometrů), či zda se vydají na trasu o třicet kilometrů kratší. Obě vedou nádhernou přírodou v okolí Poruby. „Ti, kteří startují pravidelně, trať znají. Nováčci mapu závodů najdou na www.porubajk.cz, stejně jako ostatní podrobné informace,“ uvedl Libor Hrdina.


Registrace na http://www.porubajk.cz/new/registration.php?

Závodu se mohou zúčastnit i čtyřčlenné školní a firemní týmy, přičemž ve firemním družstvu musí být minimálně jedna žena. „Jezdit ve skupině je větší zábava a také větší motivace, když se porovnáváte s kamarády, známými či spolupracovníky. U školáků se hodnotí čas čtvrtého v cíli, členové firemních družstev si mohou vybrat kratší, či delší trasu a výsledek se určí podle odstupu od času vítěze,“ poznamenal Libor Hrdina.

Pořadatelé se každoročně snaží nabídnout i novinky. Letos by to měl být orientační závod elektrokol na kratší trase. Kromě toho, stejně jako loni, bude na Hlavní třídě spousta dalších atrakcí hlavně pro děti: tzv. sportcirkus, trampolíny, skákací hrad nebo šlapací káry.