02/2010

19.2.2010 – Jarní prázdniny prožijí porubské děti v zákulisí i přírodě

Zákulisí divadla, televizního studia či naučnou stezku v přírodní rezervaci poznají děti, které využijí prázdninové nabídky porubských organizací. Ty připravily pro malé návštěvníky řadu soutěží, výletů, exkurzí i turnajů.

18.2.2010 – Seniorské městečko bude soutěžit o titul Dům roku

Městský obvod Poruba bude usilovat o udělení titulu Dům roku 2009. Do soutěže, kterou každoročně vyhlašuje město Ostrava, přihlásí areál Domu s pečovatelskou službou (DPS) na Průběžné ulici. O podání přihlášky dnes rozhodla Rada městského obvodu Poruba. Stavba byla dokončena a slavnostně otevřena loni na jaře a je ojedinělým architektonickým počinem v oblasti seniorského bydlení.

16.2.2010 – Brigádní generál pokřtil kalendárium

Brigádní generál ve výslužbě a čestný občan města Ostravy Zdeněk Škarvada dnes pokřtil knihu, která mapuje důležité změny a zaznamenává zajímavé akce a události v Ostravě-Porubě.

11.2.2010 – Na sídlišti třídí bioodpad

První komunitní kompostárna v Ostravě slouží obyvatelům sídliště pátého porubského obvodu. V blízkosti základní školy na Ukrajinské ulici mohou lidé ekologicky zpracovat například zbytky jídel, ovoce či zeleniny. Vzniklý kompost jim pak může posloužit například ke hnojení pokojových rostlin nebo ke zkvalitnění zeleně v okolí jejich bydliště. O realizaci projektu se zasloužilo Rodinné centrum Kaštánek společně s organizací Eko-info centrum Ostrava (EICO) za podpory městského obvodu Poruba.

8.2.2010 – Obvod podporuje veřejné bruslení

Hřiště baseballového a softballového klubu Arrows na Průběžné ulici v Porubě se proměnilo v ledovou plochu pro bruslaře. Městský obvod Poruba finančně podpoří technické zajištění kluziště částkou ve výši dvanácti tisíc korun.

5.2.2010 – Obvod ukončil mimořádné práce na odklízení sněhu

Po čtyřech týdnech ukončil městský obvod Poruba mimořádná opatření související se sněhovou kalamitou. Práce na odklízení a odvozu sněhu z parkovišť, kontejnerových stání a vstupů do školských zařízení trvaly od 8. ledna do 5. února a obvod za ně zaplatil zhruba 400 tisíc korun.

3.2.2010 – Poruba žádá o dotaci na výstavbu cyklostezky

Městský obvod Poruba požádá o dotaci z regionálního operačního programu na výstavbu chybějící části cyklostezky v délce zhruba 800 metrů na Opavské ulici. S podáním žádosti včera souhlasilo obvodní zastupitelstvo.

1.2.2010 – Poruba dočasně rozšířila kapacitu parkovacích míst

Městský obvod Poruba mimořádně zpřístupnil další dočasné parkoviště pro osobní automobily. Řidiči ho najdou na ulici Pionýrů.

1. 2. 2010 – Obvod spustil nové webové stránky

Městský obvod Poruba má další webové stránky. Kromě oficiálního portálu www.moporuba.cz je od 1. února v provozu také internetová adresa www.naseporuba.cz. Stránky mapují volnočasové aktivity v Porubě a slouží jako přehledný rádce pro rodiny s dětmi.