1.4.2011 – Sportovní areály jsou po zimě opět přístupné veřejnosti

Po zimní přestávce se veřejnosti opět zpřístupnily sportovní areály, které provozuje porubská radnice. Jde o skatepark u biskupského gymnázia na ulici K. Pokorného a víceúčelové hřiště při Základní škole na Komenského ulici. Oba areály jsou otevřeny pouze za příznivého počasí.

Skatepark, který porubská radnice provozuje od roku 2003, je od 1. dubna bezplatně otevřen veřejnosti, a to ve všedních dnech od 15:00 do 19:00 hodin, během víkendů pak od 9:00 do 19:00 hodin. Areál má rozlohu 1 350 metrů čtverečních a jsou v něm umístěny překážky různého tvaru, velikosti, výšky i obtížnosti. Prvky jsou zkonstruovány tak, že skatepark je vhodný jak pro začátečníky, tak pro pokročilé skateboardisty a bruslaře. Areál je nepřetržitě monitorován kamerovým systémem napojeným na městskou policii. „O kvalitě našeho skateparku svědčí velký zájem ze strany organizátorů různých sportovních soutěží, na které se každoročně sjíždějí závodníci z celé republiky. Pro jeho ideální polohu si loni areál vybrala SkateparkČeská televize jako kulisu pro natáčení nového seriálu pro teenagery,“ uvedl starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza s tím, že provoz skateparku zajišťuje pro porubskou radnici občanské sdružení KRCH OFF Skate, které na tuto aktivitu získalo od statutárního města Ostravy účelovou dotaci v oblasti prevence kriminality ve výši 225 tisíc korun.

Kromě skateparku provozuje porubská radnice i víceúčelové hřiště u Základní školy na Komenského ulici, které slouží veřejnosti od roku 2005. Jeho provozní doba je totožná s provozní dobou skateparku.

V posledních letech se porubské radnici podařilo vybudovat díky úspěšným žádostem o granty a dotace z nejrůznějších fondů víceúčelová hřiště také u základních škol na ulicích K. Pokorného, Ukrajinské, J. Šoupala a A. Hrdličky. Jejich provozní dobu si stanovují jednotlivé školy, pro veřejnost jsou tyto areály přístupné za příznivých klimatických podmínek, zpravidla od dubna do října. Nejnovější multifunkční hřiště u dvou základních škol na Porubské ulici, které bylo dokončeno na sklonku loňského roku, bude slavnostně otevřeno letos v květnu.