29.7.2011 – Porubané mohou vystavit své fotografie v budově radnice

Desetileté výročí oslaví v září Galerie na schodech v prostorách porubské radnice. Od roku 2001 zdobí stěny podél schodiště fotografie, malby, koláže a výtvarné práce různých tvůrců. Možnost vystavit zde svá díla nyní mají všichni Porubané, kteří rádi fotografují. Snímky, zachycující život v Porubě, mohou zájemci doručit do 15. srpna porubskému úřadu. Výstava jejich děl s názvem Naše Poruba bude zahájena v říjnu.

Za deset let existence hostila galerie celkem 67 tématicky rozmanitých výstav. V loňském roce dostali poprvé možnost vystavit své fotografie také lidé, kteří se v budově radnice pohybují nejčastěji, tedy zaměstnanci porubského úřadu. Spontánní amatérské záběry třinácti fotoamatérů představily na pětadvaceti panelech přírodní scenerie, městská zákoutí, architekturu i objekty lidské tvořivosti. „Netradiční výstava zaměstnanců úřadu se setkala s velkým ohlasem veřejnosti. Nyní chceme dát prostor také všem nadšeným fotoamatérům, kteří ve svých dílech zachycují život v našem obvodu,“ říká Galerie na schodechstarosta Lumír Palyza. Zájemci, kteří chtějí návštěvníkům radnice představit své snímky, mohou kontaktovat zaměstnance úřadu na tel. č. 599 480 292 nebo 599 480 291.

Expozice Galerie na schodech jsou měněny zhruba každé dva měsíce, u příležitosti nové výstavy je vždy uspořádána slavnostní vernisáž s kulturním programem. V současné době si mohou zájemci prohlédnout cyklus fotografií Jaroslava Kubíka s názvem Po deseti letech v pracovní dny vždy od 8:00 do 12:00 hodin, v pondělí a ve středu také od 13:00 do17:00 hodin.