24.3.2011 – Rada ocenila pedagogické osobnosti

Už posedmé ocenil městský obvod u příležitosti Dne učitelů nejvýraznější pedagogické osobnosti, které se v Porubě věnují práci s dětmi nad rámec pracovních povinností. Pamětní list a šek v hodnotě deseti tisíc korun převzaly z rukou místostarosty Jana Dekického pedagožky Božena Matějovová z Mateřské školy V Zahradách a Lenka Pitnerová ze Základní školy A. Hrdličky.

Lenka Pitnerová„Ocenění si nesmírně vážím a vnímám ji jako zhodnocení své 24leté praxe ve školství,“ říká Božena Matějovová, která se dlouhodobě věnuje práci se zdravými i zrakově postiženými předškoláky. S dětmi vytvořila sbor Zpěváčků ze Zahrad, který sklízí ohlas na všech vystoupeních a získává ocenění na přehlídkách dětských Božena Matějovovápěveckých sborů.

     Další oceněná pedagožka Lenka Pitnerová stála u zrodu dětského školního parlamentu, iniciovala ve škole sbírku Pomozte s obnovou provincie Lógar v Afghánistánu a je tvůrkyní řady školních projektů. „Práce s dětmi se mi vždycky líbila a jsem ráda, že se stala mým povoláním,“ konstatuje. „Mí žáci mi vloženou energii vždy vracejí. Naposledy svým úspěchem v okresním kole náročné zeměpisné olympiády. Vybojovali dvě první místa a jedno třetí místo,“ dodává.

 

Další výrazné osobnosti z řad porubských pedagogů ocenilo také město Ostrava a Moravskoslezský kraj.