14.3.2011 – Zápisy do mateřských škol se uskuteční 16. a 17. března

Zápisy do devatenácti mateřských škol, jejichž zřizovatelem je městský obvod Poruba, letos proběhnou 16. a 17. března. Vzhledem k předchozímu velkému zájmu rodičů o umístění dětí v předškolních zařízeních navýšil obvod jejich kapacitu o přibližně sto míst.

v mateřské škole„V minulém roce se nám podařilo zrekonstruovat prostory v budově školky na Slavíkově ulici, kde vznikla nová třída pro 26 dětí, a také zmodernizovat a rozšířit sociální zařízení v dalších pěti mateřinkách, čímž došlo ke zvýšení kapacity v jednotlivých třídách. Letos jsme stavebními úpravami docílili otevření další nové třídy ve školce na ulici J. Šoupala. Celková kapacita předškolních zařízení se tak za poslední rok navýšila zhruba o sto nových míst,“ říká místostarosta Jan Dekický s tím, nyní čítá přibližně 2050 míst.

Jak doplnil, při přijímání do mateřské školy mají přednost předškoláci, neboť mají ze zákona nárok navštěvovat školku jako přípravu na školu základní. Výhodu mají také děti, jejichž sourozenec už mateřskou školu navštěvuje, a děti starší tří let s trvalým pobytem v Porubě, jejichž rodiče pracují nebo se do práce po ukončení rodičovské dovolené opět chystají. „Předpokládáme, že letos bude z mateřských škol odcházet do prvních tříd více dětí než v letech předchozích. Kapacita našich školek by tedy měla být dostatečná a všechny zájemce splňující podmínky bychom měli uspokojit,“ dodal Dekický.