4.3.2011 – Porubané se mohou bezplatně zbavit autovraků

Až do konce května mohou obyvatelé městského obvodu Poruba nechat bezplatně zlikvidovat svá vysloužilá vozidla. Ekologickou likvidaci autovraků zajišťuje porubská radnice ve spolupráci s bohumínskou firmou ŽDB GROUP. Zatímco v minulosti majitelé autovraků zaplatili za odvoz a likvidaci nefunkčního auta až 1000 korun, od loňska je jim tato služba poskytována zdarma. Porubská radnice tak chce předejít anonymnímu odstavování vraků v ulicích.

odvážení autovraků„Chceme vyjít vstříc lidem, kteří nevědí, jak naložit s nepojízdným vozidlem. Nabídka bezplatné likvidace vraků se u porubských občanů setkala loni v září s velkým ohlasem. Počet zájemců se ve srovnání s předcházejícími lety navýšil zhruba pětkrát. Proto jsme se rozhodli v této aktivitě pokračovat a předpokládáme, že zájem o likvidaci vozidel ze strany majitelů autovraků bude enormní i letos na jaře,“ říká starosta městského obvodu Lumír Palyza.

Odtažení a bezplatnou likvidaci autovraku si zájemci mohou objednat přímo u firmy ŽDB GROUP. Podmínkou převzetí vozidla je doložení potřebných dokladů – majitelé předloží občanský průkaz a velký technický průkaz, ostatní se musí prokázat také plnou mocí se souhlasem majitele s likvidací vozu. Vlastníci předaných vozidel obdrží na místě od pracovníka společnosti ŽDB GROUP protokol o ekologické likvidaci nutný k vyřazení vozidla z registru motorových vozidel.