13.5.2011 – Dům s pečovatelskou službou slaví dva roky provozu

Areál Domu s pečovatelskou službou na Průběžné ulici v Ostravě-Porubě slaví dva roky provozu. Poskytuje kvalitní bydlení i široké spektrum služeb desítkám seniorů. Zájemci o pronájem bytu v architektonicky ojedinělém satelitním městečku mohou podávat své žádosti na Odbor správních činností a bytového hospodářství Úřadu městského obvodu Poruba. Formulář je možné získat na www.moporuba.cz

Stavba Domu s pečovatelskou službou na Průběžné ulici byla zahájena v říjnu 2006 terénními úpravami, stavební práce začaly v polovině roku 2007. Slavnostní otevření areálu se uskutečnilo v květnu roku 2009. Centrum seniorského městečka tvoří náměstíčko se stromy, kolem něj je vybudováno pět samostatných bezbariérových trojdomů s celkem 80 byty. Areál areál domu s pečovatelskou služboustmeluje centrální budova, v níž jsou seniorům poskytovány zdravotnické, stravovací a další služby. Výstavba Domu s pečovatelskou službou byla jednou z největších investičních akcí městského obvodu Poruba, vyžádala si přibližně 230 milionů korun. Na realizaci stavby se obvodu podařilo získat 44 milionů ze Státního fondu rozvoje bydlení.
Byty v nově budovaném Domě s pečovatelskou službou jsou pronajímány v souladu se Zásadami Rady městského obvodu Poruba pro pronájmy bytů v domech s pečovatelskou službou. Před uzavřením nájemní smlouvy je třeba, aby žadatel předložil čestné prohlášení, že nemá vlastnické nebo spoluvlastnické právo k bytovému domu, rodinnému domu nebo k bytu ani je neužívá právem odpovídajícím věcnému břemeni. Není podmínkou, aby měl žadatel trvalé bydliště v městském obvodu Poruba. Musí ale využívat některé z forem pečovatelské služby.