5.5.2011 – Den s vojenskou historickou technikou

Hlavní třída v Ostravě-Porubě hostí tuto neděli od 10:00 do 17:00 hodin tradiční akci nazvanou Den s vojenskou historickou technikou. Pořádá ji městský obvod Poruba ve spolupráci s Klubem terénních vozidel 4x4 Havířov a 53. brigádou průzkumu a elektronického boje Armády České republiky.

historická vozidlaNa Hlavní třídě bude vystavena vojenská technika z období 2. světové války i z doby okupace naší republiky vojsky zemí Varšavské smlouvy. Odborný výklad podají zájemcům členové havířovského klubu vojenských vozidel. Návštěvníci budou moci obdivovat i nejmodernější vojenská zařízení. Členové 53. brigády průzkumu a elektronického boje Armády České republiky představí rušič STAR V, který je součástí mobilního kompletu elektronického boje a je nasazen v misi v Afghánistánu. Zařízení chrání vojáky i civilisty před nástražnými výbušnými systémy s dálkovým odpalem.

Na akci nebude chybět ani doprovodný program. O zábavu se postará dechový orchestr a vystoupení mažoretek, děti se mohou těšit na soutěže a atrakce.